Retourneren

Instructies

Ben je toch niet zo blij met je aankoop? Stuur het retour en je krijgt gewoon je geld terug. Hier volgt de retourprocedure stap voor stap:

Stap 1: je meldt je retour aan
Meld jouw retouraanvraag binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling schriftelijk aan bij Woolbarn (per mail of via het contactformulier). Je ontvangt dan van Woolbarn een retournummer. Vanaf dat moment krijg je nog eens 14 dagen de tijd om je product terug te sturen.

Stap 2: je vult het retourformulier in
Download het Formulier voor herroeping, waarop je de details van jouw retourzending kunt invullen (je mag hiervoor ook de pakbon gebruiken, zolang je maar duidelijk alle gegevens van het herroepingsformulier overneemt). Vermeld duidelijk het retournummer op het formulier.

Stap 3: je stuurt het pakket retour
Pak de producten zorgvuldig in en stuur deze samen met het formulier retour aan:

Woolbarn
Nootweg 34
1231 CV Loosdrecht

N.B. De kosten voor het retourneren zijn voor jou. Ook de verantwoordelijkheid voor het terugzenden ligt bij jou: het is raadzaam om voor traceerbare (eventueel aangetekende) pakketpost te kiezen.

Stap 4: je krijgt je geld terug!
Zodra jouw retourzending in goede orde ontvangen is, wordt deze gecontroleerd en verwerkt. Je ontvangt van Woolbarn een bevestiging per mail hierover. Je krijgt je geld uiterlijk binnen 14 dagen terug op je rekening gestort (in de praktijk meestal sneller).

Voorwaarden

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Bekijk producten gerust zoals je dat in de winkel zou doen. Voorbeeld: haal een bol garen uit de doos, bekijk, voel en ruik, maar scheur het wikkel er niet af, knip geen draadjes af en ga er niet mee zitten breien of haken (Algemene voorwaarden, artikel 7.1). Verder wordt er van je gevraagd om garens niet in een rokerige ruimte te bewaren. Garen met een rooklucht is ongeschikt voor verkoop en kan om die reden niet geretourneerd worden (Algemene voorwaarden, artikel 10.3). Gebruik bij voorkeur de doos of envelop waarin je de producten hebt ontvangen voor het retour zenden.

Vergoeding

Stuur je de gehele bestelling retour, dan betaalt Woolbarn jou het volledige aankoopbedrag terug, dus ook de verzendkosten die je (eventueel) hebt betaald voor het laten bezorgen van je bestelling. Alleen de kosten voor het retour zenden zijn voor jouw eigen rekening. Stuur je slechts een deel van jouw bestelling retour, dan krijg je alleen het aankoopbedrag van dat deel van de bestelling teruggestort op je rekening. Je krijgt het bedrag binnen 14 dagen teruggestort op je rekening, mits het product inmiddels in goede orde retour ontvangen is. De kosten voor het retour zenden zijn voor jouw eigen rekening.

Uitzonderingen

Er gelden uitzonderingen op het herroepingsrecht:

  • Maatwerk. De naam zegt het al : maatwerk producten worden ‘op maat gemaakt’ voor de klant en kunnen zodoende niet geretourneerd worden. Dit zijn producten die niet in de standaard collectie zitten, zoals bijvoorbeeld voor verloopgarens in Large en XL varianten.
  • Patronen. Op haak- en breipatronen rust copyright. Eenmaal aangeschaft kunnen deze zodoende niet geretourneerd worden. Dit geldt zowel voor digitale als papieren exemplaren.

WebwinkelKeur

Woolbarn is WebwinkelKeur gecertificeerd. WebwinkelKeur is het keurmerk dat meer transparantie en veiligheid brengt in de markt van het online winkelen. Het WebwinkelKeur staat voor betrouwbare klantvriendelijke webwinkels. Bij deze door WebwinkelKeur gecertificeerde webwinkel heb jij als klant de zekerheid dat:

✓ Contactinformatie goed vindbaar is en door WebwinkelKeur gecontroleerd is
✓ Je gebruik kunt maken van je 14 dagen bedenktijd
✓ Je jouw geld binnen 14 dagen na retour terug hebt
✓ Prijzen duidelijk vermeld staan
✓ WebwinkelKeur kan bemiddelen bij geschillen
✓ Je echte klantbeoordelingen over Woolbarn kunt delen en bekijken
✓ Woolbarn heeft ingestemd met de WebwinkelKeur gedragscode